Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до топлинните счетоводители, в която

...
Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила препоръка до топлинните счетоводители, в която
Коментари Харесай

Омбудсманът: Искаме SMS за отчитане на парното

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила рекомендация до топлинните счетоводители, в която упорства да вкарат SMS уведомяване за датите и часовете, на които ще се прави постоянен доклад на уредите за дялово систематизиране на топлинната сила.

Поводът за това са множеството жалби до институцията на омбудсмана от жители, които алармират, че заради липса на информация не са съумели навреме да обезпечат до своите парцели достъп в избраните дни и часове за постоянен доклад на уредите им за дялово систематизиране на топлинна сила.

Това е довело до начисляване на оптимален характерен разход за отопление, както и до сензитивно завишаване на изчисленото потребление на топла вода в неотчетените жилища.

По думите на публичния бранител в огромна част от случаите проблемът визира притежатели на необитаеми жилища, доста постоянно те са и в чужбина, само че при SMS - уведомление биха могли да създадат организация за достъпа до тях.

Според нея е добра практиката за справките на интернет уеб страницата на топлинните счетоводители за регистрирани клиенти, само че е безапелационна, че това не е задоволително, тъй като има неинформирани жители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР